Sosyal Medya

Dünya

FergusonÂ’da iki polis vuruldu

Siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından ABD çapına yayılan protesto gösterilerinin başladığı Ferguson kentinde 2 polis vuruldu.



18 yaşında silahsız siyah genç Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesinin ardından protesto gösterilerinin baÅŸladığı ABD'nin Missouri eyaletine baÄŸlı Ferguson kentinde, gece saatlerinde polis merkezinin önünde iki polis vurularak yaralandı. Polislerin biri omzundan diÄŸeri ise yüzünden vuruldu ve saÄŸlık durumu henüz bilinmiyor. 

ÇarÅŸamba akÅŸamı kentin Polis Åžefi Thomas Jackson’ın istifasını sunması talebi ile toplanan kalabalık bir grup polis merkezinin önüne gelerek protesto gösterisi düzenledi. Saldırganlar saldırıyı, PerÅŸembe gününün ilk saatlerinde bu kalabalıktan faydalanarak düzenledi ve kaçtı.

Protesto gösterisi baÅŸladıktan birkaç saat sonra, henüz saldırı gerçekleÅŸmemiÅŸken Polis Åžefi Thomas Jackson istifasını sunmuÅŸtu.

Ülke çapına yayılan gösteriler

Silah taşımayan Michael Brown isimli genç, 9 AÄŸustos'ta Darren Wilson isimli polis tarafından vurulmuÅŸtu. Protestocular, büyük çoÄŸunluÄŸu siyah olan Ferguson kentinde ve tüm ABD’de polisin siyahlara yönelik aşırı ÅŸiddet kullandığını savunuyor. ABD Adalet Bakanlığı, bu ve benzeri olaylarda polisleri ırkçılık yapmakla suçlayan sert bir rapor yayınladı. Bunun üzerine bazı yetkililer istifa etse de Obama da dâhil ABD yönetiminin tamamı polis teÅŸkilatını suçlayıcı ifadeler kullanmaktan kaçınıyor ve bu ve benzeri olaylarda soruÅŸturmaların davaya dönüÅŸmesine izin verilmiyor. Ülke çapına yayılan gösteriler benzer olayların da yaÅŸanması yüzünden 9 AÄŸustos'tan beri ara ara devam ediyor.

Ferguson'da nüfusunun neredeyse tamamı siyahlardan oluÅŸsa da, polis merkezinde çalışan sadece birkaç tane siyah var.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.